Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 mei 2007
48 procent meer kanker door kunstlicht
| 28/05/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
48 procent meer kanker door kunstlicht De mensen die ‘s nachts werken, personen die (te) laat opblijven en mannen die slecht slapen lopen volgens de Amerikaanse neuroloog, professor George Brainard, die verbonden is aan de Thomas Jefferson universiteit 48 procent meer kans om kanker te krijgen dan zij die over een regelmatig en gezond dag- nachtritme beschikken.
Professor Brainard bestudeerde gedurende 20 jaar de gevolgen van kunstlicht, televisietoestellen en computerschermen op de gezondheid van de mens. “Ons lichaam is gemaakt om tijdens de natuurlijke daglichturen te presteren. Het moet rusten vanaf het ogenblik dat de duisternis valt. De moderne samenleving heeft de natuurwetten willen veranderen. Daarom is het leven van de meeste mannen en vrouwen totaal onnatuurlijk. Het lichaam wordt verondersteld bij het vallen van de duisternis natuurlijke melatonine aan te maken. Die eigen melatonineproductie wordt afgeremd door de aanwezigheid van kunstlicht.
Melatonine zorgt niet enkel voor een gezonde slaap, maar het ook een zeer sterke antioxidant die ons helpt beschermen tegen kanker en andere degeneratieve ziekten.

Bronnen:
Ravindra T, Lakshmi NK, Ahuja YR.
Melatonin in pathogenesis and therapy of cancer. - Indian J Med Sci. 2006 Dec;60(12):523-35

 

lijn