ABC GEZONDHEID - Artikels
27 april 2016
Biologische melk bevat meer omega-3
| 27/04/2016 |
| 27/04/2016 |
Voedselanalyses hebben aangetoond dat biologische melk een hogere gehalte aan omega-3 bevat dan melk bekomen door conventionele melkbedrijven. Britse wetenschappers komen tot die conclusie nadat ze honderden publicaties hadden vergaard en geanalyseerd. Ze veronderstellen ook dat biologisch vlees meer omega-3 bevat, hoewel daarover veel minder publicaties te vinden waren.
De industriële wijze van veeteelt heeft dus effect op de voedzaamheid van melk en vlees. Ons westers dieet is arm aan omega-3-vetzuren (en rijk aan vlees), dus een kleine toename van omega-3 in de voeding kan al van betekenis zijn. Biologische melk bevat ook meer vitamine E en carotenoïden, maar minder jodium en selenium.
Hoe gezonder eten?
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Lees meer:
Wanneer kies je het best voor biologisch?
Milieuverontreiniging oorzaak van overgewicht
Minder gif in je lichaam met biologische voeding
De industriële wijze van veeteelt heeft dus effect op de voedzaamheid van melk en vlees. Ons westers dieet is arm aan omega-3-vetzuren (en rijk aan vlees), dus een kleine toename van omega-3 in de voeding kan al van betekenis zijn. Biologische melk bevat ook meer vitamine E en carotenoïden, maar minder jodium en selenium.
Hoe gezonder eten?
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Lees meer:
Wanneer kies je het best voor biologisch?
Milieuverontreiniging oorzaak van overgewicht
Minder gif in je lichaam met biologische voeding
Bronnen:
Średnicka-Tober D, Barański M, Seal CJ et al. Higher PUFA and n-3 PUFA, conjugated linoleic acid, α-tocopherol and iron, but lower iodine and selenium concentrations in organic milk: a systematic literature review and meta- and redundancy analyses. Br J Nutr. 2016 Feb 16:1-18
Średnicka-Tober D, Barański M, Seal CJ et al. Higher PUFA and n-3 PUFA, conjugated linoleic acid, α-tocopherol and iron, but lower iodine and selenium concentrations in organic milk: a systematic literature review and meta- and redundancy analyses. Br J Nutr. 2016 Feb 16:1-18