Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 augustus 2021
Broccoli verbetert symptomen van autisme
| 31/08/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Broccoli verbetert symptomen van autisme De voornaamste bioactieve stof uit broccoli, sulforafaan, kan het leven van patiënten met autisme (autismespectrumstoornis) vergemakkelijken. Een studie met 40 patiënten kon aan de hand van drie verschillende tests constateren dat sulforafaan op vele vlakken verbetering bracht: prikkelbaarheid, lethargie (slaapzucht), stereotype-gedrag, hyperactiviteit, betere sociale vaardigheid, afwijkend gedrag enzovoort. De resultaten van de studie verschenen in het gezaghebbende 'PNAS'.

Sulforafaan is een natuurlijke stof die in broccoli ontstaat wanneer de plant beschadigd wordt (bv. na kauwen). De stof staat in de wetenschap bekend als een prikkel die de ontgifting in het lichaam stimuleert en de weerstand tegen vrije radicalen verhoogt. Een veilige stof zoals sulforafaan kan veel betekenen voor de behandeling van autisme, schrijven de onderzoekers in PNAS. Medicatie die standaard bij autisme voorgeschreven worden, vertonen daarentegen ernstige bijwerkingen zoals agressief gedrag, slapeloosheid, epileptische aanvallen en verhoogd risico op zelfdoding.

Autisme spectrum stoornissen, wat te doen?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Meer lezen:
Antidepressiva gelinkt aan autisme
Sulforafaan uit broccoli: ook bloedsuikerverlagend
Eet meer koolsoorten, zoals broccoli enz… voor je hart!

Bronnen:
Singh K, Connors SL, Macklin EA et al. Sulforaphane treatment of autism spectrum disorder (ASD). Proc Natl Acad Sci U S A. 14 10 28;111(43):15550-5

 

lijn