Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 mei 2015
Carnitine stimuleert gewichtsverlies
| 12/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Carnitine stimuleert gewichtsverlies Vastenkuren kunnen op korte tijd veel kilo’s kwijtspelen, maar ze zijn moeilijk vol te houden en ze kunnen ook ‘zwaar op de lever’ liggen. Carnitine kan de negatieve effecten van een vastenkuur neutraliseren. Deze voedingsstof bestrijdt vermoeidheid en hongeraanvallen, en zorgt ervoor dat de lever niet te zwaar belast wordt. Daardoor helpt carnitine ook meer lichaamsgewicht te verliezen op korte termijn.

Vastenkuren worden al eeuwenlang als therapie toegepast, onder meer om zwaarlijvigheid te behandelen. In deze studie lieten artsen mannen en vrouwen met metabool syndroom vijf dagen lang vasten onder toezicht van een arts. De kuur werd voorafgegaan door een voorbereidingsfase van twee dagen en werd beëindigd met een overgangsfase van drie dagen. Carnitine werd intraveneus toegediend.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Lees ook:
Zwaarlijvige kinderen gezonder met 'synbiotica'
Citrusextract bedwingt metabool syndroom
Wetenschappers vinden nieuwe oorzaak van jojo-effect

Bronnen:
Zhang JJ, Wu ZB, Cai YJ et al. L-carnitine ameliorated fasting-induced fatigue, hunger, and metabolic abnormalities in patients with metabolic syndrome: a randomized controlled study. Nutr J. 2014 Nov 26;13:110

 

lijn