Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 mei 2021
Centella voor de huid
| 28/05/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Centella voor de huid Het geneeskrachtige kruid 'centella asiatica' wordt in Aziatische landen al meer dan 3000 jaar gebruikt voor de meest uiteenlopende aandoeningen. In het Westen geniet dit kruid veel belangstelling voor de behandeling van huidproblemen. Het kruid bespoedigt de genezing van wonden en remt 'versuikering' in de huid. Versuikering van bindweefsel in de huid verhindert dat het bindweefsel zich op een correcte manier kan herstellen. Littekens en rimpels ontstaan dan.

Aziatische centella is doeltreffend in het behandeling van diverse huidaandoeningen, zoals kleine wonden, slecht helende wonden, brandwonden, psoriasis en de ernstige ziekte sclerodermie. Het verbetert de elasticiteit en trekkracht van nieuw gevormde huid. Onderzoek suggereert dat het zelfs nuttig is tegen verouderde huid en cellulite.

Hoe eczeem voorkomen en behandelen?
Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen

Meer lezen:
Oorzaken van een droge huid
Natuurlijke hulpmiddelen tegen acne
Rimpelvorming door huidveroudering

Bronnen:
Bylka W, Znajdek-Awiżeń P et al. Centella asiatica in cosmetology. Postepy Dermatol Alergol. 13 02;30(1):46-9
Maramaldi G, Togni S1 et al. Anti-inflammaging and antiglycation activity of a novel botanical ingredient from African biodiversity (Centevita™). Clin Cosmet Investig Dermatol. 13 12 12;7:1-9. doi: 10.2147/CCID.S49924. eCollection 2013.

 

lijn