Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 januari 2014
Citrusextract bedwingt metabool syndroom
| 21/01/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Citrusextract bedwingt metabool syndroom Citrusvruchten zijn niet alleen rijk aan vitamine C, ze bevatten ook stoffen die de vetverbranding stimuleren. Een studie met een combinatie van citrusextracten bewees dit opnieuw. Nadat mannen en vrouwen met licht overgewicht gedurende 12 weken een citrussupplement hadden genomen, daalde hun gewicht met bijna drie kilogram. In het supplement zaten extracten van gewone sinaasappel, bloedsinaasappel, grapefruit en guarana. Guarana is geen citrusvrucht, wel een vrucht die veel cafeïne bevat.

Vooral het buikvet daalde in omvang. Een bloedanalyse bevestigde dat het supplement de vetzuurafbraak versnelde. Gewichtsafname was overigens niet het enige effect dat de onderzoekers zagen. Nog belangrijker voor de gezondheid waren de daling van ontstekingen, bloedstollingsfactoren, oxidatieve stress en glucosespiegel. Duidelijke signalen dat het supplement de gezondheid ten goede kwam.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Overgewicht voorkomen

Meer lezen:
Te hoge cholesterol? Eet rood grapefruit!
Natuurlijke strategieën om sneller gewicht te verliezen (1)
Supplementen die je helpen bij vermageren

Bronnen:
Dallas C, Gerbi A et al. Clinical Study to Assess the Efficacy and Safety of a Citrus Polyphenolic Extract of Red Orange, Grapefruit, and Orange (Sinetrol-XPur) on Weight Management and Metabolic Parameters in Healthy Overweight Individuals. Phytother Res. 2013 Apr 3. doi: 10.1002/ptr.4981

 

lijn