Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 februari 2017
Coenzym Q10, extra energie voor het hart
| 01/02/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Coenzym Q10, extra energie voor het hart Het hart is de krachtigste spier van het menselijk lichaam.
Precies daarom heeft het ook de meeste energie en antioxidantenbescherming nodig. Een gezond hart bevat de grootste concentratie coenzym Q10 van het hele menselijke lichaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat er een zeer sterk verband bestaat tussen een gebrek aan coenzym Q10 en het ontstaan van hart- en vaatziekten. Mensen die dagelijks 100 tot 300 milligram coenzym Q10 innemen versterken de hartspier, verbeteren hun levenskwaliteit (ze hebben meer energie) en verminderen op een duidelijke wijze hart- en vaataandoeningen.

Een gebrek aan coenzym Q10 zorgt op termijn voor lichte of zware hartproblemen. Patiënten met hartinsufficiëntie hebben allemaal een tekort aan coenzym Q10. Hartinsufficiëntie is geen ziekte, maar een complex syndroom waarbij de pompfunctie van het hart tekortschiet om te voldoen aan de energie- en zuurstofbehoeften van het lichaam. Coenzym Q10 heeft ook de eigenschap om de bloeddruk bij hypertensiepatiënten te verlagen en het hart te beschermen tegen schadelijke neveneffecten die kankermedicijnen kunnen veroorzaken.

Nooit meer moe, hoe doe je dat ?
Geef je hart de optimale bescherming!

Lees ook:
Je energie terug vinden
Meer energie met spirulina
Betere levenskwaliteit met Coenzym Q10</a>

Bronnen:
Mizuno K, Tanaka M, Nozaki S, Mizuma H, Ataka S, Tahara T, Sugino T, Shirai T, Kajimoto Y, Kuratsune H, Kajimoto O, Watanabe Y. : Antifatigue effects of coenzyme Q10 during physical fatigue. Nutrition. 08 04;24(4):293-299.

 

lijn