Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 januari 2015
Cosmetische micronaalden tegen rimpels
| 20/01/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Cosmetische micronaalden tegen rimpels Voedingsstoffen uit zalfjes en crèmes dringen maar zwakjes door tot in de levende huid. Dermatologen uit Zuid-Korea hebben een innovatieve pleister ontwikkeld die voedingsstoffen sneller in de huid kan brengen. Pleisters met vitamine A of met vitamine C werden met elkaar vergeleken: beide pleisters maken rimpels aan de ogen minder diep. Deze test toont aan dat met deze techniek ook wateroplosbare stoffen, zoals vitamine C, in de huid gebracht kunnen worden.

Deze pleisters zijn een alternatief voor botox- en hyaluronzuurbehandelingen van rimpels, die door een vaardige dermatoloog toegepast moeten worden en soms pijnlijk zijn. Micronaalden maken microscopische openingen in de huid waardoor de doorlaatbaarheid voor stoffen verhoogd wordt. Onderzoekers hebben nu deze micronaalden gevuld met bioactieve stoffen en ze in een pleister verwerkt. Vitamine C rechtstreeks in de huid aanbrengen is bijzonder interessant, omdat deze vitamine rechtstreeks betrokken is in de aanmaak van collageen (bindweefsel).

Hoe risico op cellulite verminderen?
Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid

Meer lezen:
Centella bestrijdt huidveroudering
Natuurlijke stof uit soja vermindert rimpels
Omega-7 tegen rimpelvorming!

Bronnen:
Kim M, Yang H, Kim H et al. Novel cosmetic patches for wrinkle improvement: retinyl retinoate- and ascorbic acid-loaded dissolving microneedles. Int J Cosmet Sci. 2014 Jun;36(3):207-12

 

lijn