Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 augustus 2016
DHA verbetert het geheugen
| 02/08/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
DHA verbetert het geheugen Supplementen met het omega-3-vetzuur DHA (Docosahexaeenzuur) verbeteren de werking van het geheugen.
DHA speelt een belangrijke rol in de hersencellen, maar het is een erg kwetsbare stof. Oxidatieve stress beschadigt het gevoelige DHA en zorgt ervoor dat DHA regelmatig vernieuwd moet worden. Een zenuwcel die te veel DHA verliest, gaat onherroepelijk ten onder.

Een studie in opdracht van The Alzheimer's Association keek naar het effect van DHA op 485 gezonde personen ouder dan 55 jaar. De personen hadden te kampen met geheugenverlies die typisch voor die leeftijd.
Na 24 weken toonden een aantal geheugen- en denktesten dat hun hersenen beter presteerden. De auteurs van de studie besloten dan ook: "Suppletie van 900 mg DHA per dag verbetert de leer- en geheugenfuncties bij ouderdomsgerelateerde cognitieve achteruitgang."

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Lees ook:
Rode wijn verbetert bloedstroom
Jongere hersenen met gezonde voeding
Bacopa monnieri, een plantje om te onthouden

Bronnen:
Yurko-Mauro K, McCarthy D et al. Beneficial effects of docosahexaenoic acid on cognition in age-related cognitive decline. Alzheimers Dement. 10 04 29. [Epub ahead of print]

 

lijn