Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 december 2015
Eet pikant voor een langer en gezond leven
| 14/12/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Eet pikant voor een langer en gezond leven Pikant eten is geassocieerd met een verminderd risico op overlijden. Dat blijkt uit een grootschalige studie uit China waar 485.000 mensen aan deelnamen. Het eten van een of twee maaltijden met rode pepers per week was gerelateerd met een 10% lager risico op overlijden. Het risico daalt nog een beetje meer bij mensen die zes tot zeven keer per week rode pepers eten.

Onderzoekers denken dat het voornaamste actieve ingrediënt capsaïcine is, de stof die ook verantwoordelijk is voor de pikante smaak. Studies tonen in elk geval aan dat capsaïcine inderdaad een ontstekingsremmende werking heeft. Volgens het onderzoek lijkt rode peper zowel tegen kanker als tegen hartziekte te beschermen.

Hoe gezonder eten?
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding

Lees ook:
Verbrand meer vetten met rode pepers
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder
Ananas als dessert tegen slechte spijsvertering

Bronnen:
Lv J, Qi L, Yu C, Yang L et al. Consumption of spicy foods and total and cause specific mortality: population based cohort study. BMJ. 2015 Aug 4;351:h3942

 

lijn