Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 november 2012
Enkele tips voor topfitte hersenen
| 06/11/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Enkele tips voor topfitte hersenen In de klassieke geneeskunde beschouwt men de progressieve vermindering van de hersenfunctie als een onvermijdelijk gevolg van het verouderingsproces.
Maar recente studies tonen aan dat dit niet noodzakelijk het geval is. Veranderingen in de levenstijl en een degelijke keuze in het aanbod van kwalitatief hoogstaande voedingssupplementen, kunnen de kwaliteit van de hersenfunctie terug verbeteren.

Enkele tips:
- Neem antioxidanten zoals vitamine E, vitamine C en bètacaroteen om de hersencellen te beschermen tegen vrije radicalen
- Kies een degelijk vitamine B-complex om de werking van het geheugen te stimuleren
- Gebruik de mineralen calcium, magnesium, kalium en zink. Ze helpen de denkfunctie te verbeteren.
- Vergeet zeker de lecithine niet. Ons organisme gebruikt deze stof om acetylcholine - dat is een neurotransmitter - aan te maken. Een neurotransmitter is een molecule die wordt gebruikt voor de signaaloverdracht tussen hersencellen onderling en ons zenuwstelsel. Door het ouder worden maken mensen minder acetylcholine aan zodat lecithine suppletie zeer gunstig is voor het goed functioneren van de hersenen.
- Nog stoffen die de hersenen vlotter laten werken op latere leeftijd zijn lijnzaadolie, omega-3 vetzuren, ginkgo biloba (omdat het de bloedsomloop optimaliseert) en coenzym Q10 daar dit supplement het zuurstofgebruik in de hersenen zeer goed regelt.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Bronnen:
Volz HP, Hehnke U, Hauke W.
Improvement in quality of life in the elderly. Results of a placebo-controlled study on the efficacy and tolerability of lecithin fluid in patients with impaired cognitive functions
MMW Fortschr Med. 04-12-09;146(Suppl 3-4):99-106

 

lijn