Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 maart 2008
Geld om minder televisie te kijken!
| 06/03/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Geld om minder televisie te kijken! Het is algemeen bekend dat televisie kijken niet goed is voor het lichaamsgewicht van kinderen en volwassenen.
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dit en brengt een nieuwigheid op de markt om de televisieconsumptie, of het internetgebruik, langzaam aan banden te leggen. Een electrisch apparaatje vermindert de kijkduur iedere dag door de stroom van het televisietoestel, of de spelconsole, op een vastgesteld tijdstip uit te schakelen, zonder dat de mogelijkheid bestaat die terug aan te zetten binnen de 24 uur.
De onderzoekers vonden 70 kinderen bereid om vrijwillig mee te doen aan dit experiment. Minder televisie kijken betekende echter ook dat de kinderen financieel beloond werden voor hun 'inspanningen'. De jonge deelnemers keken allemaal minstens 14 uur televisie per
week. Via het nieuwe systeem werd dit teruggebracht tot 7 uur per week. Het gevolg was dat de jonge mensen - door het minder televisie kijken - gewicht verloren. Ze deden daarom niet meer aan sport, maar aten veel gezonder. De wetenschappers gaan er van uit dat ze veel minder visueel werden beïnvloed door de reclamespots op de beeldbuis die hen aanzette om te snoepen of suikerrijke drankjes te drinken.

Meer lezen: Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Bronnen:
David Katz, M.D.
Restricting TV and Computer Time Helps Kids Lose Weight
Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, mars 2008 ; vol. 162 : p. 239-245.

 

lijn