Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 augustus 2021
Gezonde voeding + zink en quercetine tegen COVID-19
| 06/08/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Gezonde voeding + zink en quercetine tegen COVID-19 Van de VS tot Israël, uit andere landen komt steeds meer nieuws over het grote aantal doorbraakgevallen. In UK blijkt ruim 60% van de COVID-gevallen en doden gevaccineerd te zijn.
Neem dus je voorzorgen voor een goede immuniteit, en specifieke middelen die effectief beschermen tegen virale/corona-infecties: vitamine D, omega 3, zink, selenium… en gezonde voeding met veel bioflavonoïden.

De controverse over eerstelijnsbehandeling van COVID-19 duurt verder: het malariamiddel HCQ-hydroxychloroquine, dat wel werkzaam blijkt te zijn, blijft verboden. Maar eigenlijk kan je daar makkelijk omheen: HCQ is eigenlijk een zink-ionofoor. HCQ loodst zink binnen in de cellen, en daar doet zink het werk.
Maar: ook quercetine is goede zink-ionofoor. Bovendien blijkt quercetine ook ontstekingen en de vorming van bloedstolsels tegen te gaan, én nierschade bij COVID-19 te beperken.

Quercetine is een bioflavonoïd/polyfenol die verspreid voorkomt in groenten en fruit, vooral ui-achtigen en appels zijn er rijk aan. Het is ook beschikbaar als supplement.
Dus bescherm jezelf preventief én curatief met - naast een rijkelijke plantaardige voeding- een zink- en een quercitenesupplement.

Bescherm jezelf tegen COVID-19
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Dossier Covid-19
Zelfzorg tegen en bij COVID-19
Hoe veilig ben je na coronavaccinatie?
Westerse voeding oorzaak van zware COVID-19?

Bronnen:
Di Pierro F et al. Potential Clinical Benefits of Quercetin in the Early Stage of COVID-19: Results of a Second, Pilot, Randomized, Controlled and Open-Label Clinical Trial. Int J Gen Med. 2021 Jun 24;14:2807-2816.
Di Pierro F et al. Possible Therapeutic Effects of Adjuvant Quercetin Supplementation Against Early-Stage COVID-19 Infection: A Prospective, Randomized, Controlled, and Open-Label Study. Int J Gen Med. 2021 Jun 8;14:2359-2366.
Derosa G et al. A role for quercetin in coronavirus disease 2019 (COVID-19). Phytother Res. 2021 Mar;35(3):1230-1236.
Di Pierro F et al. Quercetin Phytosome as a potential candidate for managing COVID-19.
Minerva Gastroenterol (Torino). 2021 Jun;67(2):190-195.
Ghidoli M et al. Food Containing Bioactive Flavonoids and Other Phenolic or Sulfur Phytochemicals With Antiviral Effect: Can We Design a Promising Diet Against COVID-19?
Front Nutr. 2021 Jun 17;8:661331.
Aucoin M et al. The effect of quercetin on the prevention or treatment of COVID-19 and other respiratory tract infections in humans: A rapid review. Adv Integr Med. 2020 Dec;7(4):247-251. doi: 10.1016/j.aimed.2020.07.007.
Colunga Biancatelli RML et al. Quercetin and Vitamin C: An Experimental, Synergistic Therapy for the Prevention and Treatment of SARS-CoV-2 Related Disease (COVID-19).
Front Immunol. 2020 Jun 19;11:1451.
Gu YY et al. Quercetin as a potential treatment for COVID-19-induced acute kidney injury: Based on network pharmacology and molecular docking study. PLoS One. 2021 Jan 14;16(1):e0245209.

 

lijn