Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 maart 2008
Groene thee, een gezondheidsdrankje met onnoemlijk veel eigenschappen
| 19/03/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Groene thee, een gezondheidsdrankje met onnoemlijk veel eigenschappen Het dagelijks drinken van groene thee, of het innemen van groene thee supplementen, kan het ontstaan van de ziekte van Alzheimer significant vertragen. Britse wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat het consumeren van groene thee drie enzymen blokkeert die verantwoordelijk zijn voor de plaquevorming en de schadelijke eiwitten in onze hersenen.
Een andere - veel toegepaste - eigenschap van groene thee is het drankje te gebruiken om bescherming te krijgen tegen verkoudheden en griep. Groene thee drinken stimuleert de productie van T-gamma-delta cellen. Deze cellen verhogen op spectaculaire wijze de immuniteit en beschermen mensen zowel tegen verkoudheden als tegen de griep. Een van de substanties van groene thee, L-theanine, zorgt er voor dat de T-cellen zodanig worden gestimuleerd dat ons lichaam 10 maal meer interferon aanmaakt. Interferon is een natuurlijk eiwit (glycoproteïne) die in de cellen van het immuunsysteem een cruciale taak vervult. De effecten van interferon tegen virussen werden voor het eerst ontdekt in 1957. Er zijn ongeveer 20 verschillende soorten interferon die in het menselijk lichaam voorkomen. Deze verschillende soorten interferon zijn belangrijk bij het controleren en verwijderen van acute en chronische infecties. Mensen die groene thee drinken leggen op de slijmvliezen van de mond en de bovenste luchtwegen catechines. Deze stof uit groene thee neutraliseert met succes alle virussen. Groene thee beschermt mensen ook tegen kanker en cardiovasculaire aandoeningen.

Versterk de werking van groene thee met zuivere citroen

Wetenschappers van de Purdue University publiceerden in november 2007 een studie in het vakblad 'Molecular Nutrition and Food Research'. Daaruit blijkt dat groene thee drinken in combinatie met 20 tot 50 procent zuiver en natuurlijk citroensap de werkingskracht van groene thee met een factor 13 verhoogt. De vitamine C van de citroen zorgt voor dit opmerkelijk resultaat.

Meer lezen: Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?

Bronnen:
Werner Hunstein
Epigallocathechin-3-gallate in AL amyloidosis: a new therapeutic option?
Blood, 15 September 2007, Vol. 110, No. 6, pp. 2216.

 

lijn