Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 november 2010
Herfst- en winterdepressie
| 09/11/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Herfst- en winterdepressie Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat herfst- en winterdepressies bij mensen in rechtstreeks verband staan met een daling van het serotonineniveau. Dit is een signaalstof, een neurotransmitter, in de hersenen die een belangrijke rol speelt in het bepalen van onze humeur. Meer en meer mensen ondervinden hinder van de nu korter wordende dagen. Door een tekort aan serotonine in de hersenen worden vrouwen vooral depressief, mannen agressief.
Is het dan niet mogelijk om een pilletje, die zuivere serotonine bevat, dagelijks in te slikken opdat we van dergelijke depressies zouden verlost zijn? Helaas niet. Serotonine zou totaal vernietigd worden door het maagzuur en nooit het zenuwstelsel bereiken indien het oraal wordt toegediend.

Het is gelukkig wel mogelijk de stof, die op natuurlijke wijze meer serotonine in ons lichaam - 5-htp - aanmaakt, via een voedingssupplement, dat het zuivere poeder van de Griffonia simplicifolia bevat, dagelijks te gebruiken. Indien men daarbij een extra dosis vitamine B6 inneemt wordt de werking van dit plantaardig poeder nog versterkt. In functie van de ernst van de depressieve klachten nemen mensen 2 tot 6 capsules van telkens 400 milligram Griffonia in.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Meer lezen:
Sint Janskruid efficiënt bij depressies.a>
Het antidepressierecept!

Bronnen:
Praschak-Rieder N, Willeit M, Wilson AA, Houle S, Meyer JH. Seasonal variation in human brain serotonin transporter binding. Arch Gen Psychiatry. 2008 Sep;65(9):1072-8.

 

lijn