Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 januari 2013
Het belang van voedingssupplementen! Enkele cijfers.
| 01/01/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Het belang van voedingssupplementen! Enkele cijfers. Regelmatig trachten sommige wetenschappers aan te tonen dat voedingssupplementen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de mens. Men wil bewijzen dat vitaminen, mineralen en fytopreparaten niet in staat zijn om zieke mannen en vrouwen te genezen. Verder is al jaren bekend dat te hoge dosissen van vitamine A en D inderdaad ongezond zijn. Alles wat teveel of te weinig wordt ingenomen kan schadelijk zijn, zelfs zuurstof, water, koffie of om het even welk voedsel.

Een studie die uitgevoerd werd door de universiteit van Californië, en waarvan de onderzoeksresultaten verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift 'Nutrition' toont aan dat gebruikers van multivitaminen, mineralen en kruiden 73 procent minder kans hebben om diabetes te ontwikkelen.
Het risico om met hypertensieproblemen te worden geconfronteerd daalt met 39 procent.
Verder is het homocysteïneniveau (een risicofactor voor hartaandoeningen) veel lager dan bij mensen die geen voedingssupplementen gebruiken.
Een Frans onderzoek levert het bewijs dat het dagelijks gebruik van vitaminen, mineralen en antioxidanten het kankerrisico met 31 procent laat dalen.
Vitaminen- en mineralengebruik is zelfs beter of minstens gelijk aan het dagelijks eten van de aanbevolen vijf porties fruit en groenten.
Tot slot is er de Britse studie die aantoont dat vitaminen en mineralen gebruiken of dagelijks vijf porties vers fruit en groenten eten, niet teveel alcohol drinken en niet roken tot 14 gezonde levensjaren aan een mensenleven kunnen toevoegen.

Kinderen en vitaminen
Hoe het gebruik van antibiotica vermijden?

Bronnen:
Gladys Block, Christopher D Jensen, Edward P Norkus, Tapashi B Dalvi, Les G Wong, Jamie F McManus and Mark L Hudes : Usage patterns, health, and nutritional status of long-term multiple dietary supplement users: a cross-sectional study
Published: 24 10207, Nutrition Journal

 

lijn