Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 mei 2017
Het verschil tussen homeopathie en fytotherapie
| 10/05/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Het verschil tussen homeopathie en fytotherapie Hoewel ze allebei met plantenextracten werken, bestaat er een hemelsbreed verschil tussen homeopathie en fytotherapie.
Fytotherapie verschilt in essentie niet veel van farmacotherapie (farmaceutische geneesmiddelen). Vele geneesmiddelen zijn immers afgeleid uit planten. Farmacotherapie zuivert en gebruikt echter één molecule uit de plant. Fytotherapie daarentegen gelooft in de geneeskracht van de volledige plant. In een plant zijn immers meerder actieve stoffen aanwezig. Volgens de fytotherapie hebben die stoffen een synergetische werking, d.w.z. ze versterken elkaars geneeskracht.

Homeopathie gebruikt extreme verdunningen van plantenextracten. Volgens aanhangers van de homeopathie laten de oorspronkelijke stoffen informatie achter in de verdunningen. Homeopaten spreken ook over het geheugen van water: het water onthoudt de geneeskracht van de oorspronkelijke stoffen. De informatie zit vervat in de energie van het water en wordt doorgegeven aan zieke cellen.
Homeopathie werkt bovendien volgens het “Similia” principe, d.w.z.. “ het gelijke met het gelijkende genezen”.


Afweerverhogende voedingsstoffen
Hoe het gebruik van antibiotica vermijden?

Meer lezen:
'Helft van de medicatie is nutteloos'
Zwitserland keurt homeopathie goed?
Het belang van voedingssupplementen! Enkele cijfers.

 

lijn