Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 september 2015
Hoe ontdek je hoofdluis bij je kind?
| 09/09/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe ontdek je hoofdluis bij je kind? Bij het begin van ieder schooljaar krijgen ouders soms te maken met een hoofdluizenprobleempje. Het komt er op aan levende exemplaren op de hoofdhuid van het kind te ontdekken. Meestal zijn er niet meer dan tien tot twintig hoofdluizen in leven.
Hoofdluizen zijn niet groter dan een sesamzaadje en ze verplaatsen zich razendsnel. Het kan dus moeilijk zijn om ze te ontdekken. De eieren van de hoofdluis zijn veel makkelijker te zien en bevinden zich zeer dicht bij de hoofdhuid. Opgelet, het is mogelijk dat uw kind neten heeft in zijn haar zonder dat er sprake is van levende hoofdluizen.

Indien je denkt dat uw kind hoofdluizen heeft is het belangrijk om dat onmiddellijk na te gaan bij een zeer goede en sterke lichtbron. Zoek naar de goed zichtbare neten en eieren, was het haar met een product dat hoofdluizen elimineert en gebruik een luizenkam. Doe na een week een tweede controle en na veertien dagen een derde controle. Hoofdluizen zitten zeer dicht bij de hoofdhuid, achter de oren of achteraan de hals.

Preventie en behandeling hoofdluis

Meer lezen:
Natuurlijke luizenverdelgers
Oorzaken en diagnose van hoofdluizen
Hoofdluizen houden van iedereen

Bronnen:
Choi HY, Yang YC et al. Efficacy of spray formulations containing binary mixtures of clove and eucalyptus oils against susceptible and pyrethroid/ malathion-resistant head lice (Anoplura: Pediculidae). J Med Entomol. 10 5;47(3):387-91
Gonzalez Audino P, Vassena C, Zerba E, Picollo M.Effectiveness of lotions based on essential oils from aromatic plants against permethrin resistant Pediculus humanus capitis. Arch Dermatol Res. 07 10;299(8):389-92

 

lijn