Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 juli 2017
Insecten bijten uit verdediging of om ‘bloed te eten’
| 10/07/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Insecten bijten uit verdediging of om ‘bloed te eten’ Insectenbeten worden meestal veroorzaakt door vrouwelijke muggen, wespen of bijen.
De beten van een insect zijn in de meeste gevallen niet gevaarlijk. Ze verpesten enkel een paar uur van je levenskwaliteit. Enkel mensen die een allergische reactie krijgen door een insectenbeet (circa 3 procent van de bevolking) moeten wel oppassen en bij ademnood zo snel mogelijk een arts raadplegen. Gelukkig zien mannen en vrouwen vrij snel of er kans is op een allergische reactie. De diameter van een insectenbeet wordt snel abnormaal groot (tot 10 centimeter). Indien die evolutie zich na een beet voordoet is het best een dokter te raadplegen vooraleer er sprake is van ademnood.

Vrouwelijke muggen steken mensen om zich te voeden met ons bloed. Bijen en wespen doen hetzelfde uit een zuivere verdedigingsreactie. Precies daarom is het raadzaam kalm te blijven als er een bij of een wesp in je buurt komt. Kalme mensen worden in 80 procent van de gevallen niet gebeten.

Optimale bescherming met DEET ?
Hoe voorkom je muggen- en wespenbeten ?

Lees ook:
Bescherming tegen insectenbeten!>
Bijen lijden onder huishoudelijke bestrijdingsmiddelen
Waarom krijgt de ene mens meer muggenbeten dan de andere ?

 

lijn