Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 september 2012
Kaneel regelt de bloedglucose
| 11/09/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Kaneel regelt de bloedglucoseKaneel houdt de bloedsuikerspiegel beter onder controle bij diabetes', dat schreven Londense wetenschappers nadat ze alle studies rond kaneel verzameld en bestudeerd hadden. Ze vonden zes studies die met een totaal van 435 patiënten uitgevoerd werden. Hoewel nog meer onderzoek gevoerd moet worden, vinden ze het gebruik van kaneel bij diabetes veelbelovend.

Kaneel heeft biologische eigenschappen die op insuline lijken. Insuline is het hormoon dat glucose in de spieren moet brengen; de werking ervan is vaak verstoord bij diabetes. Kaneel zou ook de opname van glucose in de darmen vertragen, wat een te snelle stijging van het bloedglucosegehalte verhindert.
De bloedglucose moet zo constant mogelijk gehouden worden, anders ontstaan gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en nieraandoeningen.

Hoe is hypoglycemie te voorkomen?

Lees ook:
Mannavital Diebaton
Vitamine C controleert de suikerspiegel

Bronnen:
Rajadurai Akilen, Amalia Tsiami et al. Cinnamon in glycaemic control: Systematic review and meta analysis. Clinical Nutrition (2012) 1-7; doi:10.1016/j.clnu.2012.04.003

 

lijn