Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Voelt u zich wel eens moe en zonder energie?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 juli 2018
Kiemgroenten zijn zeer voedzaam
| 11/07/2018 |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Kiemgroenten zijn zeer voedzaam Kiemgroenten, zoals soja-, prei-, radijs- of broccolischeuten zijn veel voedzamer dan de eetbare delen van de volwassen plant. Kiemgroenten winnen aan populariteit en ze bestaan van vele soorten groenten. Ze zijn uitstekend geschikt om salades op te fleuren, maar je kunt ze ook in de soep doen of tussen een broodje.

Zoek de variatie op, want de ene kiemgroente is rijker aan bepaalde voedingsstoffen dan andere. Scheuten van de daikonradijs bevatten veel vitamine E, maar minder vitamine C. De scheuten van de rodekool bevatten dan wel heel veel vitamine C: 140 mg per 100 g! Broccolischeuten zijn dan weer extra rijk aan een bekende antikankerstof, sulforafaan geheten.

Kinderen en vitaminen
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Biologisch ook beter?
Vezels beschermen je gezondheid
Gekiemde tarwe ondersteunt kankertherapie

Bronnen:
Xiao Z, Lester GE, Luo Y, Wang Q. Assessment of vitamin and carotenoid concentrations of emerging food products: edible microgreens. J Agric Food Chem. 12 08 8;60(31):7644-51. Epub 12 07 30.

 

lijn