Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 augustus 2022
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder
| 26/08/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder Kruiden rijk aan antioxidanten maken een vetrijke maaltijd minder ongezond.
Zwarte peper, kaneel, kruidnagel, knoflook, gember, oregano, paprika, rozemarijn en geelwortel (kurkuma) zijn zo'n kruiden die zeer rijk zijn aan antioxidanten.
Normaal krijg je na een maaltijd een kleine piek van vetten en insuline in het bloed. Hoe hoger de piek, hoe ongunstiger dit is voor ziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.

Een mengsel van 16 gram van bovengenoemde kruiden reduceert die piek, zo constateerden onderzoekers bij zes gezonde mannen met overgewicht. De onderzoekers maten ook een verdubbeling van de antioxidanten in het bloed.

De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?

Meer lezen:
Vermijd transvetten!
Kruiden beschermen je gezondheid
Cardiovasculaire preventie: goede vetten!

Bronnen:
Skulas-Ray AC, Kris-Etherton PM et al. A high antioxidant spice blend attenuates postprandial insulin and triglyceride responses and increases some plasma measures of antioxidant activity in healthy, overweight men. J Nutr. 11 08;141(8):1451-7. Epub 11 06 22
Roberta Cazzola, Cestaro Benvenuto. Antioxidant Spices and Herbs Used in Diabetes. DOI:10.1016/B978-0-12-405885-9.00009-7
https://www.psu.edu/news/health-and-human-development/story/antioxidant-spices-reduce-negative-effects-high-fat-meals/

 

lijn