Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 september 2021
Kruiden verbeteren concentratie en hyperactiviteit
| 09/09/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Kruiden verbeteren concentratie en hyperactiviteit Kinderen die een extract met valeriaan en citroenmelisse innemen, hebben veel minder last van symptomen van hyperactiviteit en verminderde concentratie. Volgens een Duitse studie daalt het aantal kinderen met sterke concentratieproblemen van 75% naar 14%. Ook het aantal kinderen met hyperactiviteit en impulsief gedrag daalt sterk. De kinderen ervaren daardoor minder conflicten op school en nemen vaker deel aan gezinsactiviteiten. Ook de ouders merken een duidelijke verbetering op aan het gedrag en de slaap van hun kinderen.

Ouders geven hun kinderen niet graag medicatie, vooral wanneer de ADHD-achtige problemen zich enkel in de klas voordoen, en niet tijdens het spel. Valeriaan kennen we allemaal als natuurlijk slaapmiddel. Uitgeslapen kinderen zullen beter kunnen opletten, dat spreekt voor zich. Citroenmelisse is een typisch kruid dat rust in het lichaam kan brengen. Eerdere studies hebben ook aangetoond dat het helpt om de concentratie scherp te houden.

Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
Een beter geheugen en concentratie
Kinderen moeten buiten (kunnen) spelen
Aandachtsstoornissen bij kinderen en EPA

Bronnen:
Gromball J, Beschorner F et al. Hyperactivity, concentration difficulties and impulsiveness improve during seven weeks’ treatment with valerian root and lemon balm extracts in primary school children. Phytomedicine 21 (14) 1098–1103

 

lijn