Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 juni 2010
Migraine bestrijden met magnesium
| 01/06/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Migraine bestrijden met magnesium Magnesiumsupplementen kunnen voor sommige migrainelijders een belangrijke rol spelen om hun migraineaanvallen onder controle te houden. Als voedingssupplement kan je het preventief innemen; intraveneuze toediening van magnesium is een optie voor acute hoofdpijnen.
Migraine is een beetje te vergelijken met epilepsie. Sommige plekken in de hersenen zijn te gevoelig en worden ongecontroleerd geactiveerd. De hersenactiviteit ontspoort even tijdens een migraineaanval. Ook de bloedvaten in de hersenen gedragen zich anders.

Magnesium is nodig voor een goede werking van de hersencellen. Migrainelijders hebben bovendien gemiddeld minder magnesium in het bloed of in het hersenvocht zitten.
In klinische studies geven artsen doorgaans een dosis van 600 mg magnesium (bij voorkeur een chelaatvorm). Slechts één studie werkte met een intraveneuze toediening van één gram magnesium. De therapie hielp bij 27 van de dertig patiënten om van hun migraine af te geraken.

Elimineer uw tekort aan magnesium
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap

Bronnen:
Sun-Edelstein C, Mauskop A. Role of magnesium in the pathogenesis and treatment of migraine. Expert Rev Neurother. 2009 Mar;9(3):369-79

 

lijn