Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 september 2012
Omega-3 beschermen uw ogen
| 25/09/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-3 beschermen uw ogen Omega-3 supplementen lijken steeds belangrijker te worden voor onze gezondheid. Vis en supplementen uit krill en vette vissoorten krijgen bijna een vedettestatus. Amerikaanse onderzoekers hebben nu immers ook ontdekt dat deze meervoudig onverzadigde vetzuren mensen ook helpen beschermen tegen de meeste oogaandoeningen. Wetenschappers hebben de invloed onderzocht van omega-3 en omega-6 op de vernietiging van bloedvaatjes in en rond het oog.

Uit de resultaten van deze studie bleek dat een voeding die rijk is aan omega-3 en arm aan omega-6 de bloedtoevoer naar het oog met 50 procent verbetert. En dat lijkt geen toeval te zijn. De retina heeft veel omega-3 nodig om optimaal te blijven werken. Dat zou een van de redenen zijn waarom omega-3 o.a. ook in staat is om cataract en maculaire degeneratie te voorkomen.

Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen

Meer lezen:
Beeldscherm maakt oogproblemen duidelijk

Bronnen:
Age-Related Eye Disease Study Research Group, The Relationship of Dietary Lipid Intake and Age-Related Macular Degeneration in a Case-Control Study, AREDS Report No. 20. Arch Ophtalmology, Vol. 125 No. 5, May 2007, 671-679

 

lijn