Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 februari 2016
Pycnogenol helpt tegen artrose
| 08/02/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Pycnogenol helpt tegen artrose Het voedingssupplement pycnogenol helpt om de pijn en de stijfheid die gepaard gaat met knieartrose te verminderen. Verder laat deze voedingsaanvulling toe om het gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers af te bouwen, of in ieder geval te verminderen. Dat zijn de resultaten van een Iraanse studie die drie maanden duurde en waar 37 patiënten met knieartrose aan deelnamen. De vrijwilligers kregen ofwel driemaal per dag 50 milligram pycnogenol in tabletvorm of een neppil.

Na 60 dagen behandeling stelden de begeleidende artsen een duidelijke vermindering van de pijnklachten vast in de pycnogenolgroep. Na 90 dagen gaf 43 procent van de deelnemers aan dat de pijn zeer sterk was verminderd. De stijfheid van de knie verminderde met 35 procent in vergelijking met de placebogroep. Globaal bekeken was de functie van de knie in drie maanden tijd met 52 procent verbeterd.
De onderzoekers schrijven in hun studie dat de positieve effecten van pycnogenol te danken zijn aan de antioxidantenwerking van de stof en aan het feit dat pycnogenol een natuurlijk ontstekingswerend middel is.

Hoe het risico op artroseklachten verminderen?

Meer lezen:
Drie natuurlijke artroseremmers
Slank en gezond met pycnogenol
Wateroefeningen voor artrosepatiënten

Bronnen:
Reza F, Mirfeizi Z et al.
Pycnogenol supplementation reduces pain and stiffness and improves physical function in adults with knee osteoarthritis / Nutr Res 27 (07) 692-697.

 

lijn