Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 juli 2008
Pycnogenol vermindert menstruatiepijn
| 17/07/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Pycnogenol vermindert menstruatiepijn Het voedingssupplement Pycnogenol verbetert de levenskwaliteit van vrouwen die last hebben van menstruatiepijn. Een Japans klinisch onderzoek waar 116 dames aan deelnamen levert hierover een wetenschappelijk bewijs. Vrouwen die een week voor de menstruatie tweemaal per dag 30 milligram gestandaardiseerde Pycnogenol innamen, hadden duidelijk minder pijn. Ze hoefden geen gebruik te maken van de klassieke pijnstillers. Pycnogenol beschikt over ontstekingswerende eigenschappen en is een krachtige antioxidant. Pycnogenol blokkeert verder de productie van prostaglandines.

Kort voordat de maandstonden beginnen, produceren cellen in de binnenwand van de baarmoeder, grote hoeveelheden prostaglandines. Wanneer deze cellen afbreken gedurende de menstruatie, worden de prostaglandines vrijgegeven. Ze vernauwen de bloedvaten in de baarmoeder en doen haar spierlaag samentrekken, wat pijnlijke krampen veroorzaakt. Sommige van de prostaglandines geraken ook binnen in de bloedsomloop, en veroorzaken hoofdpijn, misselijkheid, braken, en diaree.

Lees ook: MoreGLA

Bronnen:
Suzuki N, Uebaba K, et al. French Maritime Pine Bark Extract Significantly Lowers the Requirement for Analgesic Medication in Dysmenorrhea: A Multicenter, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Reprod Med, 2008;53;338–346.

 

lijn