Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 januari 2013
Rapport bewijst de kracht van voedingssupplementen
| 01/01/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Rapport bewijst de kracht van voedingssupplementen Voedingssupplementen zijn een van de meest succesvolle sectoren in de hedendaagse economie. Toch vragen sommigen zich af wat hun werkelijke waarde is voor de moderne samenleving. Een rapport van de Amerikaanse overheid geeft hierover een duidelijke commentaar.
Het National Institute of Health (NIH) publiceerde voor het derde jaar op rij een rapport over de gezondheidsbevorderende kwaliteiten van voedingssupplementen. De criteria waren streng. Men vroeg aan uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften de meest toonaangevende studies te verzamelen. Men ontdekte er 250 die voorgelegd werden aan medische specialisten. Volgens Amerikaanse, klassiek gevormde artsen waren er vorig jaar zeker 25 studies die aantoonden dat bepaalde voedingssupplementen een echte vooruitgang betekenden in het voorkomen en het behandelen van bepaalde ziektebeelden.

Het eerste voorbeeld was foliumzuur (vitamine B9). Foliumzuur is niet enkel goed voor zwangere vrouwen en hun baby's. Vitamine B9 zorgt er samen met vitamine B12 voor dat het aantal hart- en vaatziekten vermindert. Volgens de wetenschappers zorgt een adequate supplementering van vitamine B9 en B12 voor 310 000 minder (Amerikaanse) doden per jaar. Toch de moeite waard om over na te denken.

Lees ook:
Waarom verkiezen steeds meer medici niet toxische geneeskunde?

 

lijn