Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 februari 2008
Sint Janskruid, een natuurlijk antidepressivum
| 28/02/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Sint Janskruid, een natuurlijk antidepressivum Steeds meer mensen lijden aan diverse vormen van depressies die gepaard gaan met perioden van slapeloosheid, angstaanvallen, onrust, geïrriteerdheid, melancholie, schuldgevoelens en een zeer laag zelfbeeld. De klassieke geneeskunde stelt in die gevallen meestal voor om de depressie te behandelen met chemische antidepressiva. Artsen geven echter zelf toe dat dit niet altijd de beste oplossing is. Uit klinische studies blijkt dat het natuurlijke middel Sint Janskruid beter werkt, en zonder de minste bijwerkingen, dan de meeste antidepressiva.

Sint-janskruid geeft de depressieve patiënt binnen de drie weken terug een meer optimistische kijk en een grotere zelfwaardering. Daardoor verdwijnen de depressieve gevoelens. Mensen die het vrij verkrijgbare Sint Janskruid willen uitproberen mogen het niet samen innemen van de klassieke antidepressiva. Verder adviseren natuurartsen om gedurende drie weken driemaal per dag 300 milligram Sint Janskruid in te nemen met een gestandaardiserde dosis van 0.3 procent hypericine. De depressieve gevoelens zullen na die periode van drie weken duidelijk verminderen.

Meer lezen: Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Bronnen:
Anghelescu IG, Kohnen R, Szegedi A, Klement S, Kieser M.
Comparison of Hypericum extract WS 5570 and paroxetine in ongoing treatment after recovery from an episode of moderate to severe depression: results from a randomized multicenter study.
Pharmacopsychiatry. 2006 Nov;39(6):213-9

 

lijn