Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 maart 2011
Soja om gewicht te verliezen
| 09/03/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Soja om gewicht te verliezen Regelmatig sojaproducten eten, in combinatie met matige lichaamsbeweging, helpt vrouwen tijdens en na de menopauze om terug hun ideaal lichaamsgewicht te bereiken. Het duo soja, lichaamsbeweging is ook goed om het hart van de dames te beschermen. De gewichtstoename rond de taille is op termijn immers nefast voor de hartfunctie. Het was Isabelle Dionne, die verbonden is aan het anti-aging centrum van Sherbrooke, die de resultaten van deze studie bekendmaakte.

Onderzoekers tonen al decennia belangstelling voor de plantaardige, natuurlijke oestrogenen die in soja terug te vinden zijn. Het zijn veilige vervangingshormonen die nooit ongewenste neveneffecten veroorzaken. Dit komt omdat de werking van isoflavonen efficiënt is. Volgens Isabelle Dionne komen alle sojaproducten in aanmerking op voorwaarde dat men die koppelt aan lichaamsbeweging.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Hoe menopauzeklachten verminderen?

Bronnen:
Mylène Aubertin-Leheudre, Christine Lord, Abdelouahed Khalil, Isabelle J. Dionne. Isoflavones and Clinical Cardiovascular Risk Factors in Obese Postmenopausal Women: A Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Trial, Journal of Women's Health. October 2008, 17(8): 1363-1369.

 

lijn