Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 maart 2016
Spirulina voor hiv-patiënten
| 24/03/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Spirulina voor hiv-patiënten Een studie uit Kameroen bewijst dat spirulina een zeer gezond voedingsmiddel is voor hiv-patiënten. Patiënten die dagelijks 10 gram spirulina-poeder nemen, zien hun virale last dalen en hun immuniteit sterk verbeteren. De studie werd gedaan met hiv-patiënten die nog geen aidsremmers moesten nemen en die dus in een relatief goede gezondheid verkeerden.

In landen die het sterkst getroffen zijn door de aidsepidemie, heerst ook nog veel voedseltekort. Ondervoeding heeft in die landen de snelle verspreiding van het aidsvirus in de hand gewerkt, omdat ze de immuniteit ondermijnt. Spirulina is een bron van talrijke essentiële vitaminen en mineralen en is daarom een meer dan nuttig aanvulling voor hiv-patiënten. Spirulina bevat ook specifieke antivirale stoffen.

Afweerverhogende voedingsstoffen
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Lees ook:
Een geranium tegen aids?
Meer energie met spirulina
Supplementen verminderen sterfte door aids

Bronnen:
Kozić Dokmanović S, Kolovrat K, Laškaj R et al. Effect of Extra Virgin Olive Oil on Biomarkers of Inflammation in HIV-Infected Patients: A Randomized, Crossover, Controlled Clinical Trial. Med Sci Monit. 2015 Aug 16;21:2406-13

 

lijn