Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 juli 2008
Veneuze insufficiëntie veroorzaakt vermoeidheid
| 21/07/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Veneuze insufficiëntie veroorzaakt vermoeidheid Meer dan 30 miljoen europese vrouwen hebben Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI). Dit betekent concreet dat het bloed in onvoldoende mate wordt teruggepompt naar de hartspier. Vooral de onderbenen zijn het slachtoffer van deze aandoening. Mensen met veneuze insufficiëntie worden sneller vermoeid, zowel op lichamelijk als op mentaal vlak. Die vermoeidheid ontstaat door een gebrek aan zuurstofrijk bloed. Gelukkig bestaan er verschillende middeltjes om veneuze insufficiëntie te behandelen. Het komt er vooral op aan de bloedsomloop te activeren. De bioflavonoïden verbeteren de elasticiteit van de vaatwanden en verhogen daardoor het terugvloeien van bloed vanaf de onderbenen naar het hart.

Blauwe bosbessen en rode pepers zijn rijk aan vitamine C en bioflavonoïden. Beide genoemde stoffen werken in perfecte synergie. Vergeet ook ginkgo biloba niet. Deze natuurlijke substantie zorgt voor een activering van de bloedsomloop in de kleinste bloedvaaatjes, verhoogt de spierkracht en is bijzonder rijk aan de eerder genoemde bioflavonoïden.

Bronnen:
Oganov RG, Savel'ev VS, Shal'nova SA, Kirienko AI, Zolotukhin IA.
Risk factors of chronic venous insufficiency of the lower extremities and possibilities of its medication in therapeutic practice
Ter Arkh. 2006;78(4):68-72.

 

lijn