Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 februari 2019
Vitamine D-tekorten in Europa
| 06/02/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Vitamine D-tekorten in Europa Afhankelijk van de studie zijn de vitamine D-waarden in het bloed bij 66 % tot 97 % van de Europeanen te laag. Vitamine D-tekort is dus heel gewoon onder de Europese bevolking, ook voor de Europeanen die het geluk hebben om op zonnige plaatsen te wonen. Te weinig vitamine D werkt veel ziekten in de hand, zoals osteoporose, diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Vooral vrouwen in de menopauze hebben een bijzonder hoog risico op te weinig vitamine D. Extra vitamine D kan dan voor een betere fitheid zorgen, onder meer door sterkere spieren en door minder vetmassa. De aanbevelingen voor vitamine D zijn ondertussen verhoogd naar 600 eenheden per dag voor menopauzale vrouwen, en naar 800 eenheden voor vrouwen ouder dan 70.

Kinderen en vitaminen
Hoe ochtendstijfheid voorkomen?

Meer lezen :
Sterker met vitamine D
Europa lijdt aan voedingstekorten!
Vermoeid door vitamine D tekort

Bronnen:
https://vitamindwiki.com/Vitamin+D+in+Europe
Faustino R. Pérez-López, Marc Brincat, C. Tamer Erel, Florence Tremollieres, Marco Gambacciani, Irene Lambrinoudaki, Mette H. Moen, Karin Schenck-Gustafsson, Svetlana Vujovic, Serge Rozenberg, Margaret Rees. Vitamin D and postmenopausal health. Maturitas,
70% of Europeans suffer from low vitamin D levels. Plataforma SINC. 10 01 12

 

lijn