Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 januari 2013
Voedingssupplementen zijn efficiënt: 72 procent van de artsen gebruiken ze
| 01/01/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Voedingssupplementen zijn efficiënt: 72 procent van de artsen gebruiken ze Verschillende onderzoeksresultaten, die gepubliceerd werden in massamedia, laten uitschijnen dat voedingssupplementen niet werken en zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid.
Wat is de reden voor dit negativisme?
Wetenschappelijk onderzoek is ontzettend duur. Dit betekent dat enkel grote multinationals de financiële middelen hebben om grote klinische studies te financieren. Deze ondernemingen hebben er geen baat bij om voedingssupplementen te onderzoeken. De reden hiervoor is het feit dat een voedingssupplement niet kan gepatenteerd worden.
Dit betekent dat de winstmarges in vergelijking met die van een nieuw medicijn te verwaarlozen zijn.
Dokter Ray Strand: "Klassieke artsen en dito wetenschappers hebben de zeer sterke neiging om voeding te bekijken als een geneesmiddel. Het is echter dramatisch om vast te stellen dat klassiek opgeleide dokters niets afweten van de synergetische effecten die zo typerend zijn voor de nutritionele geneeskunde. De waarde van vitaminen en voedingssupplementen aanvallen door ze te vergelijken met geneesmiddelen is hypocriet en duidt in het beste geval op nutritioneel 'analfabetisme'."

Steeds meer mensen gebruiken voedingssupplementen. Dergelijke producten worden steeds populairder omdat er geen neveneffecten optreden. In de Verenigde Staten alleen noteerde men in 2007 alleen 120 000 sterfgevallen die veroorzaakt werden door de neveneffecten van medicijnen.

Waarom verkiezen steeds meer medici niet toxische geneeskunde?

Bronnen:
D. Strand M.D.
Death by Prescription - 2007

Ipsos-Public Affairs - online survey for CRN of 1,177 healthcare professionals (300
primary care physicians, 301 obstetricians/gynecologists, 299 other physician specialists and 277 registered nurses and nurse practitioners) in October 2007.

 

lijn