Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 augustus 2013
Wei proteïne remt vermoeidheid en eetlust
| 20/08/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Wei proteïne remt vermoeidheid en eetlust Wei proteïne heeft vele eigenschappen. Het is een stof die kan gebruikt worden om osteoporose (botontkalking) af te remmen. Dit komt omdat de wei proteïne de activiteit van de osteoblasten sterk stimuleert. Een osteoblast is een cel die botweefsel opbouwt. Door de productie van osteoblasten te verhogen zorgt de wei proteïne mee voor het behoud van gezonde beenderen.
Wei verlaagt tevens de bloeddruk door het Angiotensin Converting Enzyme (ACE) te blokkeren dat mee verantwoordelijk is voor het ontstaan van bloeddrukverhoging (hypertensie).

De wei proteïne elimineert ook (tijdelijk) vermoeidheidsverschijnselen. Mensen die deze proteïne gebruiken kunnen op zeer drukke momenten beter en langer presteren, zonder dat ze zich te sterk vermoeien. Het is wel de bedoeling dat deze extra inspanningen beperkt worden in de tijd.
Tot slot remt de wei proteïne ook de eetlust. Wei stimuleert immers de aanmaak van cholecystokinine (CCK). Als neurotransmitter speelt CCK een rol bij het stoppen van het hongergevoel.

Osteoporose preventie
Hoe vermoeidheid voorkomen?

Meer lezen:
Mannavital Whey Proteine 90
Melkwei verlaagt de bloeddruk
De gevolgen van te weinig slaap

Bronnen:
Frestedt JL, Zenk JL, Kuskowski MA, Ward LS, Bastian ED. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study.Nutr Metab (Lond). 2008 Mar 27;5:8.

 

lijn