Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Slaagt u er in om werk en familie te combineren ?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 juni 2020
Westerse voeding oorzaak van zware COVID-19?
| 25/06/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Westerse voeding oorzaak van zware COVID-19? In deze wereldwijde coronacrisis worden we continu geconfronteerd met de vele ernstig zieken die –ondanks alle intensieve zorgen- vaak toch overlijden. Maar toch blijkt dat dit zéér besmettelijke virus maar leidt tot een laag overlijdensrisico: rond 3 %.
Het eigenaardige is dus dat de meeste besmette mensen weinig of vrij milde symptomen hebben, terwijl anderen het niet overleven. Ouderen en mensen die lijden aan obesitas hebben een hoger risico, maar sommige flink bejaarden komen er toch netjes door, terwijl jongere mensen overlijden. Tegenslag? Of toch een reden?

Na enkele publicaties over het nut van vitamines en antioxidanten is er nu eindelijk een studie die ‘westerse’ voeding aanwijst als grote oorzaak van het immuniteitsfalen bij COVID-19. Industriële voeding creëert voedingsdeficiënties, veroorzaakt chronische ontsteking, maakt slijmvliesbarrières kapot en put het immuunsysteem uit. Als het virus niet aangepakt wordt in de eerste ‘verdedigingslinie’, gaat het woekeren en kan het alle weefsels aantasten!

Gezonde voeding beschermt tegen COVID-19-verwikkelingen!

Afweerverhogende voedingsstoffen
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen:
Dossier Covid-19
Verzwakt afweersysteem
Westers dieet maakt ons dom

Bronnen:
Basta G et al. It's World War at CoViD-19. The First Battle on the Front of the Viral Invasion Against the Exitus for Interstitial Pneumonia Was Decisive. Recenti Prog Med 2020 Apr;111(4):238-252.
Butler MJ, Barrientos RM. The Impact of Nutrition on COVID-19 Susceptibility and Long-Term Consequences. Brain Behav Immun 2020 Apr 18;S0889-1591(20)30537-7.
Tao L et al. Prevalence of Malnutrition and Analysis of Related Factors in Elderly Patients With COVID-19 in Wuhan, China. Eur J Clin Nutr 2020 Apr 22;1-5.

 

lijn