Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 juni 2007
Zwitserse verzekeraar betaalt omega-3 supplementen terug
| 24/06/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Zwitserse verzekeraar betaalt omega-3 supplementen terug De Zwitserse verzekeringsmaatschappij ‘Swiss Life’ betaalt een deel van de aankoopprijs voor omega-3 supplementen terug in Frankrijk en Zwitserland. Volgens de verzekeraar is het voldoende bewezen dat omega-3 supplementen een preventieve rol spelen bij het helpen voorkomen van hart- en vaataandoeningen. Hetzelfde geldt voor bepaalde neurologische problemen. Swiss Life komt ook tussen in andere preventieve gezondheidsmaatregelen die voorlopig niet gedekt worden door de klassieke ziekenfondsen. De Zwitserse verzekeringsmaatschappij betaalt tevens een deel van de voedingssupplementen terug die cataract en maculaire degeneratie kunnen tegengaan. Dit zijn producten op basis van zeaxanthine en luteïne.
Er is wel een voorwaarde aan de terugbetaling verbonden. De voedingssupplementen moeten door een arts worden voorgeschreven. Dat is nodig om misbruik te voorkomen. Swiss Life betaalt tot 150 euro per jaar en per persoon terug.
Vergeet echter niet dat een gezonde en gevarieerde voeding in combinatie met beweging de beste gezondheidsverzekering blijft.

Lees ook: Ouderdomsdiabetes : preventie

Bronnen:
Conférence de presse Swiss Life, juin 2007.

 

lijn