ABC Gezondheid

Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?

Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen? Het is belangrijk dat patiënten proberen zo actief mogelijk te blijven.
Zwemmen is een uitstekende oefening, want het versterkt de spieren zonder de gewrichten te veel te belasten.
Uit wetenschappelijke studies blijkt dat mediterrane mensen minder artritisklachten hebben. De voedingsgewoonten zijn er beter dan bij ons. Artsen zijn ervan overtuigd dat een gezonde, evenwichtige voeding met extra vis of visolie kan helpen om de klachten te verminderen of te voorkomen. Mensen met artritis blijven ook teveel binnen zitten. Ze doen er goed aan hun pijnlijke gewrichten aan de zon bloot te stellen. Zonlicht produceert natuurlijke vitamine D die nodig is voor het behoud of het zeer trage herstel van de botten. Mediterrane voeding en overvloedig zonlicht zijn twee redenen waarom mensen met artritis naar de mediterrane landen trekken. Hun klachten verminderen er binnen de paar weken.

Er bestaan vanzelfsprekend ook produkten die artritisklachten kunnen verminderen. MSM is een groot succes bij de behandeling van artritis. MSM vermindert immers de pijn die veroorzaakt wordt door artritis. Ook perskindol gel kan hulp bieden omdat het de doorbloeding stimuleert en de microcirculatie in de spiervezels bevordert. Het beschikt over
ontstekingsremmende eigenschappen door de combinatie van zeven etherische oliën en het biedt natuurlijke pijnverlichting door de I-menthol en salicylaten in de essentiële oliën.