ABC Gezondheid

Haaruitval voorkomen

Haaruitval voorkomen Een belangrijk punt om haar gezond te houden, is om gezond te eten. Haar wordt, zoals eerder gezegd, opgebouwd uit proteïnen. Alhoewel bepaalde factoren voor haaruitval zorgen, moet je er toch aan denken dat het onderdeel uitmaakt van een compleet biologisch systeem, namelijk het menselijk lichaam. Een storing in een bepaald deel zorgt voor storingen in andere delen, als een kettingreactie. Om een optimale gezondheid te behouden, is het dus aangewezen om gezond te eten en regelmatig beweging te nemen.

Wat nu een gezond eetpatroon is om haaruitval te voorkomen, is iets complexer. Om het eenvoudig te zeggen: de belangrijkste vitaminen en mineralen voor gezonde hoofdhuid en haar zijn vitamine A, alle vitaminen B (zeker vitamine B6, B12, foliumzuur, biotine, vitamine C, vitamine E, koper, ijzer, zink, iodine, proteïnen, silicium en essentiële vetten.
Essentiële vetten zijn zeer belangrijk voor het lichaam, maar worden niet zelf door het lichaam aangemaakt.Driemaal per week vis, zoals zalm, sardines, makreel, haring of forel eten, voorziet in voldoende hoeveelheden van deze gezonde vetten.Daarnaast is het zeer belangrijk om voldoende water te drinken. Natuurlijk zijn er ook voedingsmiddelen die je moet vermijden, omdat ze haaruitval bevorderen. Alcohol, cafeïne, suiker en nicotine putten de voorraden vitaminen en mineralen in het lichaam uit.