ABC Gezondheid

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid Het aantal mensen dat last heeft van een gevoelige huid stijgt spectaculair. De huid is – door een veelheid aan factoren onderhevig aan heel wat irritaties.
Alle oorzaken die tot een gevoelige huid kunnen leiden zijn nog niet bekend. Toch staat nu al vast dat zeer kalkrijk water, bepaalde cosmetica crèmes, klimaatveranderingen, sterke temperatuurschommelingen tussen buiten- en binnenlucht, de (zure) regen, voedselintoleranties en bepaalde vormen van luchtvervuiling bijdragen tot een stijging van het aantal mensen die met dit ongemak af te rekenen krijgen.

Preventie is van cruciaal belang voor mensen die weten dat ze een gevoelig huidtype hebben. Het komt er vooral op aan allerhande soorten irritaties, temperatuurschommelingen, tabaksrook, alcohol en te warme dranken te vermijden. Alcohol en te warme dranken zorgen voor een snelle vaatverwijding. Dit kan voor huidproblemen zorgen. Mensen met een gevoelige huid moeten ook zoveel mogelijk uit de zomerzon blijven.