ABC Gezondheid

Behandeling van onvruchtbaarheid

Behandeling van onvruchtbaarheid De ontwikkeling van in-vitrofertilisatie betekende een ware revolutie in de behandeling van onvruchtbaarheid. Toch is dit niet de ideale oplossing. IVF gaat gepaard met een hoger risico op genetische defecten, ontwikkelingsstoornissen en zelfs een hoger voorkomen van bepaalde kankers. Daarom is er nu een hernieuwde belangstelling om de leefstijl van het onvruchtbare koppel erbij te betrekken.

Supplementen met visolie kunnen belangrijk zijn. Jammer genoeg voor de man komen de omega-3-vetzuren uit visolie niet onmiddellijk terecht in de zaadcellen; daarvoor is tijd nodig. Omega-3-vetzuren uit vlaszaad zijn daarom een betere keuze.
Zink en vitamine B6 zijn nodig om de omega-3-vetzuren uit vlaszaad om te zetten naar omega-3-vetzuren die in vis zitten (EPA en DHA).
Antioxidanten zijn een belangrijke ondersteuning: vitamine E, acetylcysteïne, vitamine C en vooral co-enzym Q10.
Carnitine speelt een belangrijke rol in vorming van zaadcellen, terwijl foliumzuur en vitamine B12 beschermen tegen genetische storingen, zowel bij de man als de vrouw.
Veel van deze voedingsstoffen vind je in groenten en fruit: een gezond dieet kan zeker helpen om in verwachting te geraken!