ABC Gezondheid

Autisme spectrum stoornissen, wat te doen?

Autisme spectrum stoornissen, wat te doen? De oorzaak(en) van autisme en verwante stoornissen (ADHD, ADD, dyslexie,…) liggen vaak zeer vroeg in het leven. De daar aangerichte schade kan zelden volledig hersteld worden. Preventie via een gezonde zwangerschap en voorkomen van belasting door infecties, antibiotica, vaccinaties, en andere toxische componenten, is dus primordiaal.
Maar door verbetering van voeding en correctie van deficiënties kan het metabolisme meestal zoveel verbeterd worden, dat minstens de (ernstigste) symptomen verdwijnen.

- Maagdarmontsteking: meestal het gevolg van darmschade (lekke darm) door gluten en caseïne, waarbij morfineachtige stoffen gevormd worden die de hersenen aantasten. Schrappen van gluten en melkproducten, en verbeteren van de darmflora met pre- en probiotica zal de neuro-inflammatie reduceren en vaak de ergste symptomen laten verdwijnen.
- Voedingstekorten, ontstaan door de maagdarmstoornissen, moeten aangevuld worden. (omega 3!)
- Leverondersteuning om detoxificatie van giftige molecules te verbeteren. En natuurlijk: nieuwe toxische belasting vermijden!
- Nadien pas: opsporen van resterende voedingsallergieën en intoleranties.
En natuurlijk: een rustige, gestructureerde omgeving, gepaste begeleiding, en voldoende bewegingsmogelijkheden