ABC Gezondheid

Visoliesupplement beter dan Rilatine voor ADHD behandeling

Visoliesupplement beter dan Rilatine voor ADHD behandeling Een supplement op basis van omega-3 vetzuren en teunisbloemolie (omega-6 vetzuren) liet toe om de ADHD symtomen bij kinderen met 40 tot 50 procent te verminderen. Twee Australische onderzoeksters hebben een klinisch onderzoek gedaan bij 104 kinderen die aan een erge vorm van hyperactiviteit leden. De jonge proefpersonen waren 7 tot 12 jaar jong. Gedurende een periode van 15 weken werden de kinderen ingedeeld in drie groepen.
Groep een kreeg het visoliesupplement, groep twee kreeg daarbij een vitaminen en mineralen pil, groep drie moest het stellen met een placebo neppil.

Na 15 weken bleek enkel het visoliesupplement meer dan behoorlijke resultaten te geven. Het waren de ouders en de leerkrachten die de vooruitgang van de leerlingen evalueerden en vaststelden dat de klachten zeker met de helft waren verminderd in deze relatief korte periode. De kinderen namen zes visoliepillen per dag in. Iedere capsule bevatte 400 milligram visolie en 100 milligram teunisbloemolie. In de visolie zat een natuurlijke verhouding van 93 milligram EPA en 29 milligram DHA per capsule. In de teunisbloemolie zit 10 milligram Gammalinoleenzuur (GLA). Geen enkele van de kinderen nam voor de start van de studie de klassieke medicatie tegen ADHD (Rilatine).