ABC Gezondheid

Minder gifstoffen in plantaardige voeding

Minder gifstoffen in plantaardige voeding Een eenvoudige manier om minder giffen in te nemen, is het eten van minder vlees. Vele gifstoffen stapelen zich op in het vetweefsel of de melk van dieren. In planten zijn ze veel minder aanwezig. Vandaar dat vegetariërs minder gif in hun bloed hebben dan omnivoren (alleseters).
Een groot deel van de giffen wordt door de mens geproduceerd: chemische bestrijdingsmiddelen, vervuiling, sluikstorten ... Jammer genoeg is de natuur niet in staat om die stoffen snel af te breken. Ze komen vroeg of laat in de voeding terecht, met name in dierlijke voeding (vlees, melk, eieren).

Groenten en fruit bevatten niet alleen minder gifstoffen, de vezels zorgen ervoor dat minder gif opgenomen worden. Bovendien bevat plantaardige voeding meer antioxidanten die beschermen tegen de schadelijke effecten van de giffen, en die de lever (ontgifting) aan het werk zetten.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
De eenvoud van het leverreinigend diëet.

Meer lezen:
Vegetariërs leven bijna tien jaar langer!
Meer voedingsmiddelen met prebiotica eten
Ouderen langer onafhankelijk door gezonde voeding