ABC Gezondheid

Natuurlijke behandeling van Alzheimer

Natuurlijke behandeling van Alzheimer De ziekte van Alzheimer is een chronische, progressieve neurodegeneratieziekte, geassocieerd met geheugenverlies, dementie en verlies van andere vaardigheden. De juiste ontstaansmechanismen zijn nog niet volledig opgehelderd, maar alleszins blijkt ‘neuro-inflammatie’ (ontsteking van hersenweefsel) en vorming van amyloïd-plaques het belangrijkste kenmerk. De farmaceutische industrie heeft tot nu toe geen effectief geneesmiddel gevonden dat Alzheimer stopt of geneest.

Nochtans zijn er meerdere natuurlijke fytochemische producten die wel een sterke invloed hebben op de ziektemechanismen zoals ontsteking, oxidatieve stress en zelfs de plaquevorming. Er zijn zelfs al echte klinische studies met diverse natuurlijke producten, zowel uit de voeding als de fytotherapie. Vernoemd worden: curcumine, gember, resveratrol, Ginkgo biloba, tannines (zoals EGCG uit groene thee), berberine, rozemarijnzuur (melissa en rozemarijn), quercitine (ui), diosgenine, naringinine (citrussen), antioxidanten,
diverse kruiden uit de Chinese geneeskunde, en vele andere…
Daarbij wordt vaak gewezen op de synergie van kruidencombinaties van medicinale planten, waarbij de diverse componenten samenwerken voor een beter resultaat.

Hoe de ziekte van Alzheimer voorkomen?
Hoe voorkom je hersenveroudering ?

Meer lezen :
Alzheimer geneeslijk?
Alzheimer gevolg van slapeloosheid?
Mentale problemen? Probeer eens deze kruiden