ABC Gezondheid

Vruchtendrinkpakjes ongeschikt voor kinderen!

Vruchtendrinkpakjes ongeschikt voor kinderen! Foodwatch, de Nederlandse onafhankelijke voedselwaakhond, klaagt aan dat de voor kinderen als ‘gezond’ voorgestelde drinkpakjes in werkelijkheid nauwelijks fruit, maar wel grote hoeveelheden suiker bevatten. ‘Nectar’ en ‘vruchtendrank’ moeten wettelijk slechts 25 % sap bevatten, maar soms is dat nauwelijks 1%! Misleidende reclame die zeer ongezond en suikerverslavend voor de kinderen is.
Ook vruchtensap is niet onschuldig, zelfs vers geperst blijft het een suikerbom! Fruit moet je eten, niet drinken.

De beste drank voor kinderen is water. Water kan je attractief maken voor kinderen door een infusie met fruit te maken, met bessen, aardbeien, of schijfjes appel(sien) maak je een écht gezond en leuk kinderdrankje. Vruchtenthee is ook een mogelijkheid.

Zowel ouders als scholen dragen verantwoordelijkheid om kinderen te wennen aan gezonde dranken, en industriële rommel te leren mijden. Zowel frisdranken, cola, vruchtendrinkpakjes, maar ook gezoete melkdrankjes bevatten massa’s suiker en calorieën en zijn voor een flink deel verantwoordelijk voor de obesitas- en diabetesepidemie, vanaf steeds jongere leeftijd.

Eetlust bevorderen bij kinderen
Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Meer lezen:
Suiker is een energiedief
Korter leven door ongezonde voeding
Geraffineerde koolhydraten slecht voor de hersenen