ABC Gezondheid

Zink-zuigtabletten genezen verkoudheid sneller

Zink-zuigtabletten genezen verkoudheid sneller Met het herfstweer rukken ook de verkoudheden weer op. Een goede immuniteit is de beste bescherming, evenals genoeg frisse lucht.
Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, maar ook lokaal in mond en keel.
Bij een geïrriteerde keel grijpt men nogal graag naar zuigtabletten. Er zijn er massa’s in de handel: ontsmettend, pijnstillend, enz… De synthetische middelen erin brengen echter eerder bijwerkingen dan nut mee. Verzachtende kruidenbonbons doen het ruim zo goed.

Zuigtabletten met zink blijken echter wel degelijk te helpen bij verkoudheid: een beoordeling van zeven studies besloot dat de duur van de verkoudheid met gemiddeld 33% inkortte. Het verschil tussen de verschillende vormen en doseringen was weinig significant.
Bij een gemiddelde duur van de verkoudheid van 7 dagen, werd deze bijna 3 dagen ingekort door het gebruik van zinkzuigtabletten. Het effect werd niet beïnvloed door ernst van de verkoudheid, een allergie, roken, leeftijd, enz… Het is wel wenselijk om zo snel mogelijk te starten en dus heb je ze best in huis.

Hoe behandel je een verkoudheid?
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Verkoudheden en zink
Opgepast voor zinktekort
Pijnlijke maandstonden door zinktekort