ABC Gezondheid

Bescherm je tegen griep- en coronavirussen

Bescherm je tegen griep- en coronavirussen De jaarlijkse griepepidemie is in het land, en uit Azië komt weer de dreiging van een gevaarlijk luchtwegvirus, allicht te vergelijken met de SARS-epidemie uit 2003 (vogelgriepvirus). Coronavirussen vormen een onderfamilie van virussen; ook het gewone verkoudheidsvirus (rhinovirus) en het vogelgriepvirus behoren tot deze groep.
Infectie met het Wuhan-virus veroorzaakt griepachtige symptomen en leidt bij sommige patiënten tot een longontsteking.

Om hiertegen gewapend te zijn, zorg je natuurlijk voor een goede immuniteit: gezonde voeding, goede darmflora, voldoende vitamine D, zink, magnesium, selenium en vitamine C. Een hoge dosis vitamine C (3 gram, verdeeld over de dag) is virusdodend, bewezen bij respiratoire infecties.
Een preventieve immuniteitsstimulerende kuur met echinacea, probiotica, paddenstoelen, e.d. kan heel nuttig zijn. Zowel voor de gewone, als de Wuhan-griep.
Eens er griepverschijnselen optreden: rust, afzonderen (anderen niet besmetten) en algemene hygiënische maatregelen.
Vlierbesextract/siroop is het enige middel waarvan overvloedig de griep(corona)virusdodende capaciteit wetenschappelijk aangetoond werd. Ook immuniteitsstimulerend en antiviraal zijn: propolis en honing, etherische oliën (Ravensara, Eucalyptus, Thym).

Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Meer lezen:
Probioticum beschermt tegen griep
Goed beschermd door het griepvaccin?
Voorkom griep met voeding en supplementen