ABC Gezondheid

Een chroomsupplement voor gewichtsbeheersing?

Een chroomsupplement voor gewichtsbeheersing? Doordat steeds meer mensen problemen hebben met overgewicht zijn afslankingsproducten populair. Maar vele zijn niet erg betrouwbaar, of zelfs ongezond en/of gevaarlijk.
Een chroomsupplement is een gezond voedingssupplement zonder negatieve effecten op de gezondheid. Chroom is een essentieel micronutriënt dat o.a. vertering en opslag van koolhydraten ondersteunt.
Uit vroegere studies blijkt dat een chroomsupplement niet alleen de drang naar zoet afremt, maar ook een regulerend effect heeft op insulinegevoeligheid en bloedsuikerspiegel. En dit kan echt helpen als u wil afvallen.

Enkele overzichtsstudies brachten de effecten op gewichtsverlies in kaart. Uit de resultaten bleek dat enkele maanden suppletie met een chroomsupplement leidde tot een matig gewichtsverlies en verbetering in lichaamscompositie (vermindering vetpercentage).
De opname van chromium hangt sterk af van de vorm, en vermindert bij het ouder worden. Om chroomtekort te vermijden, kan een goed chroomsupplement nuttig zijn.
Chroom komt in de voeding voor in specerijen, schelpdieren, noten, vlees, rozijnen,...

Zijn chroomsupplementen nuttig ?
Overgewicht voorkomen

Meer lezen:
Behoefte aan snoepen door chromiumtekort
Energietekort door verstoorde bloedsuikerspiegel
Waarom snel vermageren zwaarlijvigheid veroorzaakt!