Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 januari 2023
Eenvoudige tip voor meer optimisme
| 09/01/2023 |
Terug Verstuur link
lijn
Eenvoudige tip voor meer optimisme Optimisme is zeker een essentiële eigenschap om succes te hebben in het leven en zich goed te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is bewezen dat optimisten minder snel ziek worden, meer relationele en professionele successen boeken dan pessimisten. Mensen die meer optimisme willen in hun leven kunnen boeken lezen over positief denken. Er is echter nog een veel belangrijkere - en meer eenvoudige - methode om zonniger door het leven te gaan.

Volgens Deense wetenschappers is het iedere dag mogelijk je beter in je vel te voelen door 's morgens het ontbijt nooit over te slaan en tijdens de belangrijkste maaltijd van de dag volkorenbrood of een mengeling van volwaardige granen - zonder chemische toevoegingen - te eten. Volwaardige koolhydraten worden langzamer verteerd in vergelijking met geraffineerde koolhydraten die arm zijn aan waardevolle voedingstoffen. Door de tragere vertering maakt het lichaam op natuurlijke wijze meer neurotransmitters aan, zoals serotonine, die zorgen voor een goed humeur.

Wat als je geen gluten verdraagt?
Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Lees ook:
Kies het juiste ontbijt
Optimisme door voeding
Verband tussen fastfood en depressie

Bronnen:
World Health Organisation (WHO)
Ait-hadad, W., Bénard, M., Shankland, R. et al. Optimism is associated with diet quality, food group consumption and snacking behavior in a general population. Nutr J 19, 6 (2020). https://doi.org/10.1186/s12937-020-0522-7
Barbara Mullan, Cara Wong, Emily J Kothe. Predicting breakfast consumption: A comparison of the theory of planned behaviour and the health action process approach. British Food Journal 115(11) DOI:10.1108/BFJ-05-2011-0127
Wassila Ait Hadad, Marc Bénard, Rebecca Shankland, Emmanuelle Kesse-Guyot. Optimism is associated with diet quality, food group consumption and snacking behavior in a general population. January 2020Nutrition Journal 19(1) DOI:10.1186/s12937-020-0522-7

 

lijn